Programmering

Escampjournaal

Het Escampjournaal (frequenties) is een maandelijks magazine waarin gebeurtenissen uit het stadsdeel Escamp aan de orde komen.

Actuele programmering per 17 februari 2019

• De schoolschrijver • Opening broodcontainer Heeswijkplein • Kinderraad • ORAC-adoptant • Stadspenning voor Willem Röttger • Schoonste straat Escamp Bunschotensestraat •

Heeft u een item? Laat het ons weten

 

 

De schoolschrijver

Een half jaar lang een echte kinderboekenschrijver op school, wie wil dat nou niet. Dat dachten ze bij Obs Erasmus ook en daarom ging vanaf 23 januari het programma de schoolschrijver van start. Kinderboekenschrijver Mark Sekrève gaat zes maanden lang de rol van schoolschrijver vervullen.

 

Opening broodcontainer Heeswijkplein

Zoals velen van u ondertussen weten is er een rattenprobleem in de wijk. Nu hebben gelukkig veel ondernemingsgezinde wijkbewoners hun schouders onder dit probleem gezet, en ook de gemeente is druk op zoek naar praktische oplossingen. Zoals bijvoorbeeld een nieuwe broodcontainer. Zo belandt het brood hopelijk niet meer op straat, maar in deze nieuwe container. De opening was op 18 januari en RTV Discus greep de gelegenheid aan om gelijk eens met de wethouder en de buurtbewoners te praten over het probleem.

 

Kinderraad

Wist u dat Escamp een heuse kinderraad heeft? Dit project wordt georganiseerd door Mooi Welzijn en wordt geleid door Samira Fdani. De kinderraad houdt de wijk goed in de gaten. Zo worden er bijvoorbeeld speeltuinen geïnspecteerd, want wie kan dat nou beter dan een kind? Wij gingen eens even met hun praten.

 

ORAC-adoptant

Het was een grote ergernis, de troep rond de ORAC’s. Gelukkig is daar nu iets op verzonnen. Enkele betrokken wijkbewoners zijn bereid gevonden om een ORAC te adopteren, zodat iedereen weer kan genieten van een opgeruimde buurt. Wat het adopteren van een ORAC precies inhoudt vertelt ORAC-adoptant Cliff Nijssen ons.

 

Stadspenning voor Willem Röttger

Iedere wijk heeft betrokken en actieve bewoners nodig. Mensen die zich vrijwillig inzetten om leuke activiteiten te organiseren en graag iets voor een ander doen. Zo iemand is Willem Röttger. En omdat ook de gemeente vond dat hij wel wat erkenning verdiende, kreeg hij de stadspenning uitgereikt. Wij spraken hem over de wijk en alles wat hij organiseert.

 

Schoonste straat Escamp Bunschotensestraat

Het is natuurlijk hartstikke mooi, al dat vuurwerk dat de lucht in gaat op oud en nieuw. Maar de troep die achterblijft is natuurlijk minder mooi om te zien. Daarom besloot de gemeente de schoonste straat verkiezing te organiseren. De straat die op 1 januari het actiefst stond te vegen was de Bunschotensestraat, het zag er daar uit om door een ringetje te halen. RTV Discus wou natuurlijk wel eens zien hoe schoon het daar eruit zag, en ging mee naar de feestelijke uitreiking van deze award.

 

Haag Media
Gemeente Den Haag
Woonservicewijken Escamp

Volgt

 

 


Artiesten eerdere uitzendingen

Den Haag TV