Programmering

Escampjournaal

Het Escampjournaal (frequenties) is een maandelijks magazine waarin gebeurtenissen uit het stadsdeel Escamp aan de orde komen.

Actuele programmering per 17 maart 2019

• Active Floor P.C. Hooftschool • Schroeder Kringloop • Dementheek • Nieuwe tuin • Eindelijk een nieuwe plek • Maggerzijn repaircafé •

Heeft u een item? Laat het ons weten

 

 

Active Floor P.C. Hooftschool

We weten allemaal dat zowel bewegen als leren hartstikke belangrijk is voor kinderen. Dus wat zou er mooier (en leuker) zijn dan deze twee dingen te combineren? Dat dachten ze bij de P.C. Hooftschool ook. Daarom hebben ze er een heuse Active Floor aangeschaft! Met deze vloer kunnen de leerlingen zeer actief leren. Hoe dit nou weer werkt… RTV Discus ging op bezoek om het zelf te kunnen zien.

 

Schroeder Kringloop

Er was wat berichtgeving over de kringloopwinkels in Den Haag. Zo zouden ze te veel spullen binnen krijgen, zo veel dat ze het zelf naar de stort zouden moeten brengen. Er waren berichten over dat men de kringloopwinkels zelf als stort zou gebruiken, door er kapotte spullen te dumpen. Na al deze berichten waren wij benieuwd hoe het gesteld was met de kringloopwinkels in Escamp, dus liepen we er eens even langs.

 

Dementheek

Niet al te lang geleden was de officiële opening van de Dementheek aan de Loosduinsekade. De Dementheek is een uitleenpunt van materialen voor mensen die in hun omgeving met dementie te maken krijgen. Erg nuttig dus, en mooi dat er nu alweer twee van dat soort punten in de wijk zijn.

 

Nieuwe tuin

Er gebeuren natuurlijk dingen door heel Escamp heen. Maar af en toe gebeuren er ook dingen heel dicht bij huis.. De medewerkers van RTV Discus hebben geen groene vingers, en dat was duidelijk te zien. Maar nu wordt toch eindelijk de tuin bij het gebouw opgeknapt. Het lijkt misschien nog niet veel, maar zodra u de plannen hoort wordt u vast net zo enthousiast als wij zijn.

 

Eindelijk een nieuwe plek

Er is natuurlijk niks fijners om een plek te hebben waar je in de wijk naar toe kan, een eigen plek. Daarom heeft Abdel el Kadi van Mooi Welzijn zich hard gemaakt voor een eigen plek voor de jeugd in de wijk. En die is er ondertussen gekomen, namelijk bij de brede buurtschool Kleurrijk. Hij wilde RTV Discus graag vertellen over alle mogelijkheden van deze plek.

 

Maggerzijn repaircafé

Iedere eerste vrijdag van de maand organiseert Middin een repaircafé in het Maggerzijn in de Weesperstraat. Een goed initiatief om uw oude elektronica te laten controleren en zelf te repareren onder leiding van een reparateur, in plaats van het weg te gooien en weer wat nieuws te kopen. Niet alleen goed voor de portemonnee en het milieu, maar natuurlijk ook gewoon een hartstikke gezellige ochtend.

 

Haag Media
Gemeente Den Haag
Woonservicewijken Escamp

 

 

 


Artiesten eerdere uitzendingen

Den Haag TV