Programmering

Escampjournaal

Het Escampjournaal (frequenties) is een magazine waarin gebeurtenissen uit het stadsdeel Escamp worden getoond.

Actuele Programmering per 18 november 2018

• De Tuinen van Morgenstond • Tentoonstelling HTM • Informatieavond Veiligheid en Leefbaarheid • Vernieuwing speeltuin Beatrijsstraat • Vergroening van De Dreef • Sophia wordt Basalt •

Heeft u een item? Laat het ons weten

 

 

De Tuinen van Morgenstond

Op 15 oktober was de feestelijke opening van het nieuwste project van Staedion, genaamd de Tuinen van Morgenstond. Deze nieuwe flats aan de Koekangestraat zijn bijzonder vanwege meerdere redenen, onder andere omdat ze energiezuinig en zeer groen gebouwd zijn. RTV Discus nam natuurlijk even een kijkje bij deze nieuwe flats.

 

Tentoonstelling HTM

Een interessante tentoonstelling in de bibliotheek Escamp over de geschiedenis van de HTM opende op woensdag 17 oktober. De tentoonstelling brengt de geschiedenis tot leven en geeft een mooi overzicht over de verschillende facetten van de HTM in Den Haag door de jaren heen en werpt zelfs een blik op de toekomst. Ook zijn er naar aanleiding van de tentoonstelling verschillende activiteiten in de bibliotheek georganiseerd.

 

Informatieavond Veiligheid en Leefbaarheid

Er wordt door de politie initiatief getoond om de veiligheid en leefbaarheid te vergroten in de wijk Leyenburg, onder andere door het organiseren van een informatieavond over een Buurt Interventie Team voor de wijk. Graag gaven zij meer informatie aan RTV Discus over wat dit inhoudt.

 

Vernieuwing speeltuin Beatrijsstraat

De speeltuin in de Beatrijsstraat krijgt een make-over! En niet zo maar een make-over, de nieuwe look wordt namelijk gekozen door de buurt. De brief met de keuzemogelijkheden wat nieuwe speeltoestellen betreft viel ook bij RTV Discus in de bus. En toen wij het woord speelmiddag lazen moesten we daar natuurlijk bij zijn!

 

Vergroening van De Dreef

U heeft misschien wel gemerkt dat er hard gewerkt wordt aan De Dreef. Dit alles om De Dreef veiliger en groener te maken. Om de plannen precies uit te leggen onderbraken we de hardwerkende mannen en vrouwen even met onze camera om wat vragen beantwoord te krijgen.

 

Sophia wordt Basalt

Sophia Revalidatie en het Rijnlands Revalidatie Centrum en gaan samen verder. Vanaf 1 januari 2019 gaan ze samen verder onder de naam Basalt. Dankzij deze fusie kunnen ze straks de patiënten nog beter helpen.

Haag Media
Gemeente Den Haag
Woonservicewijken Escamp

Arie Ojr

Geboren op 15 juli 1968 te Scheveningen. Tegenwoordig werkzaam als monteur van railvoertuigen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Als vrijwilliger werkzaam aan De Pit-Moerwijk met onder andere Nederlandse les, verbonden als vertrouwenspersoon aan het IBS.

Grootste hobby is muziek, waarbij een aantal hoogtepunten zijn opnamens in de Sun studio in Memphis, deelname aan de musical ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het MOC Schilderswijk, aan verschillende zangwedstrijden deelgenomen en vorig jaar een masterclass gevolgd onder andere met het nummer If I can dream. Waardoor verschillende balletjes begonnen te rollen, onder andere vertolkt tijdens het Vredesfeest in het Stadsklooster 2017 en de Bosbeskapel tijdens de Vredesweek, waardoor de herdenking van Martin Luther King op 4 april 2018 een hoogtepunt door met name dit nummer. Vorig jaar op vrijdagavond het Lichtjesfeest geopend op de Lange Voorhout met If every day was like Christmas.

Verder een paar jaar geleden deelgenomen aan de Elvis verkiezing in museum Rock Art in Hoek van Holland, met als eindresultaat een derde plaats. Maar ik zing pertinent niet alleen Elvis. Dat zal ik dan zaterdag zeker ook niet doen.

– – –

Artiesten uit eerdere uitzendingen, klik hier.