ZATERDAG LIVE 9 april 2022

Home   ›   ZATERDAG LIVE 9 april 2022

PERSBERICHT

Den Haag, 3 april 2022

Opvang vluchtelingen Oekraïne

In onze ‘Zaterdag Live’ uitzending van zaterdag 9 april richten wij ons in het stamtafelgesprek op ’Opvang Vluchtelingen Oekraïne’.

Gasten zijn: Susan Cohen Jehoram (Wijkvereniging Benoordenhout), Simon Fritschij (fractievertegenwoordiger ChristenUnie/SGP).

In Den Haag worden op dit moment honderden vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. In meerdere hotels is een noodopvang geregeld, waar tussen de 400 en 600 mensen een plek hebben gekregen. Het aantal binnenkomende vluchtelingen neemt constant toe.

Het gaat om noodopvanglocaties. Mensen slapen er een paar nachten. Een deel gaat dan door naar familieleden of een gastgezin, binnen of buiten Den Haag. In werkelijkheid kunnen er meer Oekraïners in de hofstad zijn aangekomen. Sommige mensen konden meteen terecht bij vrienden of familieleden. Zij worden niet meegerekend in de cijfers.

De veiligheidsregio’s Haaglanden en Hollands Midden moeten binnen afzienbare tijd 4000 vluchtelingen opvangen. De ontheemden worden verspreid over alle 27 gemeenten in de regio. Door heel het land worden allerlei hartverwarmende acties gestart om Oekraïense vluchtelingen bij te staan.

De politieke partijen D66, PvdA, GroenLinks en de Haagse Stadspartij in de Haagse gemeenteraad hebben in schriftelijke vragen het stadsbestuur opgeroepen om voorbereidingen te treffen om vluchtelingen uit Oekraïne te kunnen opvangen.

Deel dit bericht: