Programmering

Escampjournaal


Het Escampjournaal (frequenties) is een magazine waarin gebeurtenissen uit het stadsdeel Escamp worden getoond.

Actuele Programmering per 19 november 2017

· Opening 50e fietsparcours · SPARK (Sportief samenlevingspark · Haagsche fietsenwinkel · Nieuw kunstgras Cruyff Court ADO Den Haag . Enquêtes ruilen voor pizza’s · Opening Kindcentrum Bamboe Bentelostraat · 

Heeft u een item? Laat het ons weten

 

Opening 50e fietsparcours
Op woensdag 11 oktober opende Robert van Asten, fractievoorzitter D66, het 50e fietsparcours. Het fietsparcours, gelegen bij Nutsschool Woonstede, is voor de gemeente Den Haag een mijlpaal in de aanpak van verkeerseducatie. Kinderen kunnen op het schoolplein alvast oefenen met fietsen zodat ze zich op straat beter kunnen focussen op de andere verkeersdeelnemers en de verkeersborden.

 

SPARK (sportief samenlevingspark)
Op 10 oktober presenteerde de werkgroep ‘Wijk in Beweging’ de plannen voor de toekomst van het sportterrein Escampcarré en het bijbehorende clubhuis (buurthuis van de toekomst). Hierbij werden de plannen bekend gemaakt om het terrein deels te herinrichten tot een sportief samenlevingspark. Ook werd er bekend gemaakt dat er een sportvereniging zal worden opgericht. Hier worden de bestaande sportactiviteiten gebundeld.

 

Haagsche fietsenwinkel
Op het Eeldeplantsoen 27 in Den Haag is sinds 5 juni de Haagsche fietsenwinkel gevestigd. Con Regeer is een zelfstandige ondernemer waarbij u terecht kunt voor zowel kleine als wat grotere reparaties aan uw fiets. Prijsvriendelijkheid is bij de Haagsche Fietsenwinkel prominent.

 

Nieuw kunstgras Cruyff Court ADO Den Haag
Het vernieuwde kunstgrasveld van het ADO Cruyff Court werd woensdag 25 oktober officieel en feestelijk geopend. Van 12:30 tot 13:45 kon men zich inschrijven voor het toernooi. Om 14:00 was het dan zo ver, de officiële opening.

 

Enquêtes ruilen voor pizza’s.
Op verschillende locaties rondom De Dreef werd er een bijzonder participatietraject uitgevoerd genaamd de pizzafiets. Dit traject hanteerde het principe: ‘een pizzapunt voor informatie’. Hierbij konden bewoners via een enquête hun mening geven over de leefbaarheid en de gebruikswaarde rond De Dreef. In ruil voor deze informatie kregen ze een punt pizza.

 

Opening Kindcentrum Bamboe Bentelostraat
Op 8 november opende Kindcentrum Bamboe een nieuw pand aan de Bentelostraat. Tijdens de opening werden mensen in de gelegenheid gesteld om het gebouw te bezichtigen en te zien wat Kindcentrum Bamboe allemaal doet. De leerlingen van de leerlingenraad verzorgden vol trots een rondleiding.

 

Haag Media
Gemeente Den Haag
Woonservicewijken Escamp
Fonds 1818