Programmering

Escampjournaal

Kids op Dreef

Het Escampjournaal (frequenties) is een magazine waarin gebeurtenissen uit het stadsdeel Escamp worden getoond.

Actuele Programmering per 15 april 2018

· Kids op Dreef · Wijk-Doe Beurs · 35 Jaar Biesieklette · Wijk aan zet · De Vreedzame Wijk · Herinneringsmuseum ·

Heeft u een item? Laat het ons weten

 

Kids op Dreef
Kinderen, die op De Dreef e.o. wonen, worden actief betrokken bij het schoon en veilig houden van hun woonomgeving. Zij hebben al eens de Gulden Klinker gewonnen; een prijs die de gemeente uitreikt aan dit soort initiatieven.

 

Wijk-Doe Beurs
Het is een beurs – met informatiekramen van diverse instanties – gericht op het aanbod van vrijwilligerswerk, dagbesteding voor mensen (met of zonder beperking) vanaf 16 jaar, maar ook informatie en advies over werk en onderwijs voor jongeren 18-27 jaar.

 

35 Jaar Biesieklette
Biesieklette begon in 1983 als maatschappelijke start-up en is uitgegroeid tot een bewezen succesformule. Met ruim 200 medewerkers en stallingen in de gehele regio.

 

Wijk aan zet
Op 4 april werd in het Pagepark een wijkfeest georganiseerd voor de bewoners van de wijk Vrederust. Dit feest werd georganiseerd door Bureau De Brug met als doel mensen met elkaar te verbinden.

 

De Vreedzame Wijk
Naast de Vreedzame School werd nu het initiatief genomen voor een Vreedzame Wijk.
Uitgekozen hiervoor was de wijk Vrederust. Woensdag 28 maart ondertekenden alle organisaties uit Vrederust de verklaring en verbonden zich aan dit initiatief.

 

Herinneringsmuseum
In verpleeghuis Lozerhof aan het Randveen 64 is door vrijwilligers het Herinneringsmuseum ingericht. In een rondleiding word je terug in de tijd genomen naar een kolenhaard, kinderwagens, de radio, een 78-toeren platenspeler en nog veel meer. Het museum is elke dinsdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur geopend.

 

Haag Media
Gemeente Den Haag
Woonservicewijken Escamp