Zaterdag Live 19 oktober 2019

Den Haag en de begroting met Crisis.

In onze ‘Zaterdag Live’ uitzending van zaterdag 19 oktober, richten wij ons – naast de actuele en culturele zaken – in het stamtafelgesprek op het thema ‘Gemeentebegroting 2020 en de crisis’.  Gasten aan tafel zijn: Kees Berenbak/Tom Nathans (Buurt Bestuurt Laak), Serpel Ates (raadslid Groen Links) en Martijn Balster (Fractievoorzitter PvdA).

Toen Den Haag nog een Burgemeester en College had, is er een begroting gepresenteerd. RTV Discus wil u inzicht geven hoe je als inwoner invloed kunt hebben op de begroting. Hoe doe je dit? En wanneer?

Voor raadsleden geldt hetzelfde. Natuurlijk heeft een raadslid, lid van het College, met zijn/haar fractie te maken en met het collegeprogramma. Maar dan nog, een raadslid is niet alleen een woordvoerder, maar ook de vertegenwoordiger van zijn/haar kiezers.

Hoe zorgt een raadslid ervoor invloed te hebben op de begroting?

Door de bestuurlijke crisis is er nog een aspect bijgekomen. Alle besluiten over subsidieverlening aan wijkactiviteiten bijvoorbeeld blijven liggen. De kosten gaan door. Hoe gaan raadsleden dat voorkomen? Of is het niet anders? En wat kunnen buurtorganisaties eraan doen?

Persbericht (pdf)

Gemeente Den Haag
Woonservicewijken Escamp

Leo Unger

Sinds onheugelijke tijden zit Leo Unger in de muziek.
Nog steeds zijn er mensen, die vragen om zijn hit uit 1974.
Met een grote hoeveelheid eigen werk, geworteld in blues en alles wat in de loop der jaren ‘hit his ears’. Daarnaast een grote hoeveelheid covers, waaronder The Beatles, Bob Dylan, The Rolling Stones etc.

Leo is een icoon in de muziekwereld!

 


Artiesten eerdere uitzendingen

Den Haag TV