Over DISCUS

ANBI status: RISN 8059.46.925
Disclaimer en Privacyverklaring nieuwe wetgeving 2018, klik hier


DISCUS Radio en Televisie

heeft als doelstelling het debat te stimuleren en wel in de ruimste zin: politiek, maatschappelijk en cultureel. Door middel van radio- en televisie-uitzendingen wordt een discussie- en debatplatform gecreëerd, dat in Den Haag en omgeving voor een zo groot mogelijk publiek, bereikbaar en toegankelijk is.

DISCUS Radio en Televisie werkt alléén met vrijwilligers en is afhankelijk van subsidie, giften en sponsoring.

DISCUS Radio en Televisie stelt – onder voorwaarden – kennis en professionele apparatuur beschikbaar.


Oprichter: 
Joop Schouten

In 1994 vond op initiatief van Joop Schouten (tevens gespreksleider) een maandelijks debat plaats met een politiek, maatschappelijk en cultureel karakter in het Theater Café van het Volksbuurtmuseum in Den Haag (Hobbemastraat). Bewonersorganisaties, corporaties en gemeenteraadsleden stroomden iedere maand toe om met elkaar van gedachten te wisselen. Het waren luchtige en voor iedereen toegankelijke debatten (letterlijk en figuurlijk want de toegang was ook gratis).

In 1996 vond het debat kabelverkoop plaats tussen de Gemeente Den Haag en de verschillende aanbieders van radio- en televisie uitzendingen. Dit resulteerde in een wekelijks programma op de kabel (“Info Thuis”, Ziggo voorheen Casema).

Op 2 mei 1997 vond de officiële oprichting van Stichting Discus plaats, dat zich als RTV DISCUS presenteerde. Sinds 2014 presenteert de stichting zich als DISCUS Radio en Televisie.
Het heeft sindsdien op verschillende locaties in Den Haag en omgeving haar studio gehad.

Op woensdag 21 januari 2015 heeft wethouder Rabin Baldewsingh de nieuwe website van Discus Radio & Televisie officieel online gezet. De nieuwe website biedt bezoekers, naast het bekijken van de reguliere radio- en televisie-uitzendingen, nu ook de mogelijkheid om interactief mee te doen. U kunt de website lancering hier bekijken.

In juli 2017 heeft DISCUS Radio en Televisie haar eigen studio betrokken aan De Dreef 247 in Den Haag/Escamp.

Andere locaties waren:
2005 – 2017: Servicepunt ‘de POST’
2003 – 2005: Café Schlemmer
1998 – 2003: Bibliotheek Spui
1997 – 1998: Stichting Woonwijs
1996 – 1997: Delft (Stadsomroep Delft)
1994 – 1996: Theater Café Volksbuurtmuseum

Downloads:

Statuten

Jaarverslag 2018
Jaarverslag 2017
Jaarverslag 2016
Jaarverslag 2015

Jaarverslag 2014

Projectplan 2016

Gemeente Den Haag
Woonservicewijken Escamp

Banty Holler

Banty Holler biedt eersteklas Honky Tonk Americana en brengt met zijn boeiende live show een eerbetoon aan klassieke country, blues en rock n ‘roll.

VAN CHICAGO NAAR DEN HAAG
Zanger en gitarist Neile H. Coe III verruilde als tiener Chicago voor een avontuurlijk leven in Europa. Hij was achtereenvolgens bordenwasser, kelner, callcenteragent, verkoper en gaf les in Rimini, Dublin, Stockholm en Wroclaw. Om uiteindelijk te settelen in Den Haag vanuit waar hij zijn muziek met de wereld deelt.

FESTIVALS
Banty Holler speelde op festivals als Jazz in de Gracht, 200 By the Sea, Storks in Stores, Gluren bij de Buren en Huiskamer van de Stad.

RADIOSTATIONS
Banty Holler was te gast bij een keur aan radiostations zoals Undercover, Country Stew, Landslide, Country Behind the Dykes, Red Rooster, Meerradio, Taste of Music en Gonzo’s Return van Jan Donkers.

 

 

 


Artiesten eerdere uitzendingen

Den Haag TV