Dit zijn de reportages uit het Escampjournaal februari 2023, uitgezonden op Den Haag TV van 25 januari t/m 22 februari 2023.


24ste editie van Your Stage Urban in Musicon

Vanaf 14 januari ging de tofste kweekvijver voor jong muzikaal talent weer van start bij Musicon! Your Stage Urban biedt jongeren de kans om hun muzikale skills te ontwikkelen op het gebied van rap, zang en performance. Het programma bestaat uit workshops, optredens, en masterclasses van bekende artiesten en studio-opnames.


Stoomgroep West zoekt vrijwilligers

Al sinds 1975 is de Stoomgroep West in het Zuiderpark een betaalbaar uitje voor jong en oud. Maar op de achtergrond is een hele team van leden (vrijwilligers) bezig met het bouwen en onder houden van het materieel. En ook hier wordt gezocht naar nieuwe mensen om het team te versterken.


MuseumLAB van Museon-Omniversum

Museon-Omniversum heeft op dit moment een ruimte in Het Zicht ingericht, waar we verbinding maken met de wijk. We bieden werkhoekactiviteiten en museumlessen en in de toekomst ook kleine tentoonstellingen. De ruimte is ingericht met eerlijke materialen en educatieve museale voorwerpen. 


De Heropening van Pand Zuidwest op de Leyweg

Op vrijdag 13 januari was de feestelijk opening van  ‘Pand Zuidwest’ aan de Leyweg. Het is dé nieuwste plek voor lokaal ondernemerschap en talentontwikkeling in Den Haag Zuidwest. Op de 1e en 2e verdieping van de oude V&D zijn er verschillende ondernemers gevestigd en is er ruimte voor aanstormend talent uit de wijk. En wij waren er bij om te zien hoe het geworden is. 


Het belang van Vrijwilligers in Den Haag

Vrijwilligers en actieve burgers dragen bij aan sociale verbinding in wijken en buurten,  als ze er allemaal ineens mee zouden ophouden, zou Nederland behoorlijk ontwricht raken. Terecht dat vrijwilligers ‘het cement’ van de samenleving worden genoemd. In dit item besteden we extra aandacht aan de vrijwilligers die gezocht worden en dat er veel meer te doen is dan alleen zorg.Deze aflevering werd mede mogelijk gemaakt door:

Stoomgroep West Zuiderpark, Pand Zuidwest, Musicon, Museon-Omniversum, PEP Den Haag, ANNA vastgoed en Cultuur, Studio A, Gemeente Den Haag Zuid West, Troy Twisk, Umit Colgecen, Maarten Okkersen, Willemijn de Boer, Gert-Jan Aleman

Van uit het Escampjournaal:
Redactie: Judy Borst, Marcel van Geenen, Jolanda Hillebrand, Fritz van der Koelen, Kees Kouwenberg, Babak Modhgaddam, Henri Power, Tooske Pronk, Guillaume Schoonderbeek Verslaggeving: Judy Borst, Fritz van der Koelen, Tooske Pronk, Guillaume Schoonderbeek Camera: Marcel van Geenen, Jolanda Hillebrand, Babak Modhgaddam Montage: Judy Borst, Marcel van Geenen, Jolanda Hillebrand, Fritz van der Koelen, Kees Kouwenberg Eindmontage: Kees Kouwenberg Coördinator: Marcel van Geenen