Dit zijn de reportages uit het Escampjournaal maart 2023, uitgezonden op Den Haag TV van 1 t/m 22 maart 2023.


Nieuw onderkomen voor jeugd: “Ons Pandje”

Eindelijk hebben de jongeren in en rondom de Dreven hun eigen pandje. De jeugd heeft hier een plek in de wijk waar ze naartoe kunnen voor ontmoeting, ontspanning en begeleiding. hier kunnen ze o.a werken aan hun talenten, het maken van een CV. maar er is ook huiswerkbegeleiding. Wij gingen even langs.


TOON in de buurt

TOON, vanuit hun eigen plekje aan Het Zicht 114 werken zij samen met buurtbewoners, studenten, kunstenaars en ondernemers om de buurt te verbinden door middel van kunst. Ook doen ze veel projecten in samenwerking met ‘Made in Bouwlust’, hebben ze naschoolse activiteiten en ze werken aan een echte buurtbioscoop voor De Zichten.


Spullenbak bij Made in Bouwlust

Na het succes en in samenwerking met Made in Moerwijk gaan nu ook andere wijken in Zuidwest, dit geweldige initiatief volgen. Made in Bouwlust is een van de eerste en ze houden zich nu vooral bezig met de Spullenbak, maar ze doen meer. Wij gingen kijken om te zien wat ze toevoegen voor de bewoners in Bouwlust.


Participatieavond voor bewoners van de Dreven

Ook in de Dreven starten binnenkort de eerste twee bouw projecten. De projecten liggen aan de Dorpersdreef, Gravendreef, Baljuwdreef en Schependreef. Tijdens een participatieavond konden bewoners de architecten laten weten wat zij belangrijk vinden voor de eerste nieuwbouwprojecten in de Dreven.


Assertiviteitsworkshop in samenwerking met Indigo

‘Het vrouwensalon’ had een speciale workshop geregeld in samenwerking met Indigo. De hele ochtend ging het over assertiviteit, het voor je zelf durven opkomen. In bepaalde culturen is het heel erg moeilijk om als vrouw de moed te vinden om ‘nee’ te zeggen. Er werd gesproken en gediscussieerd over hoe je zoiets  aan kunt pakken, zonder iemand te beledigen of te kwetsen.


‘Heel Escamp bakt’ in bibliotheek Escamp

Op 19 februari vond in de Bibliotheek Escamp voor het eerst ‘Heel Escamp bakt’ plaats. Bewoners konden hun creaties tonen en laten beoordelen door een jury bestaande uit Pierre Wind (kok) en Manuela (deelneemster Heel Holland Bakt 2016). Tijdens het proeven, en ruiken, van al dat lekkers kon men genieten van de muziek van Jewelcase.Deze aflevering werd mede mogelijk gemaakt door:

Mens in ontwikkeling (MEION), Indigo, Staedion, Wijkz, Bibliotheek Escamp, TOON, Gemeente Den Haag Zuid-west, Neira Letica, Cansu Korkmaz, Iris Vetter, Ruben Abels, Ali Ouai, Astrid Mooi, Thomas de Bos, Salima Kharkhache, Iveth Anthony

Van uit het Escampjournaal:
Redactie: Judy Borst, Marcel van Geenen, Jolanda Hillebrand, Fritz van der Koelen, Kees Kouwenberg, Babak Modhgaddam, Henri Power, Tooske Pronk, Guillaume Schoonderbeek. Verslaggeving: Judy Borst, Fritz van der Koelen, Tooske Pronk, Jolanda Hillebrand. Camera: Marcel van Geenen, Jolanda Hillebrand, Babak Modhgaddam, Henri Power. Montage: Judy Borst, Marcel van Geenen, Jolanda Hillebrand, Henri Power. Eindmontage: Kees Kouwenberg Coördinator: Marcel van Geenen