Dit zijn de reportages uit het Escampjournaal van april 2023, uitgezonden op Den Haag TV van 5 t/m 26 april 2023.


De Mee Neem Pas van theater Dakota

Bij Dakota hebben ze iets nieuws, de Meeneempassen! Met deze passen neem jij iemand Mee naar het theater. Maar je kan ook een kaartje weggeven aan iemand die anders niet snel naar het theater zou gaan. Manon Verhagen vertelde ons over de verschillende Meeneempassen en het goede doel hier achter.


Een nieuwe buurtkeuken in Moerwijk

De Buurtkeuken is een initiatief van Staedion in samenwerking met Made in Moerwijk en Toon. Het is een ontmoetingsplek voor de Zichten en omgeving en is van en voor iedereen . In de Buurtkeuken koken bewoners samen voor elkaar.


Buurtkamer Sterrenhoek

Mina Elk Kadiri coördinator van de Buurtkamer en de stichting Escamp voor Vrouwen vertelde ons over wat deze buurtkamer voor de bewoners kan betekenen en wij keken rond bij het inloop uur en het reparatie café. El Kadiri weet uit ervaring wat veel van de inwoners meemaken en durft zich daar kwetsbaar over op te stellen. Daardoor voelen inwoners zich thuis en vertrouwd in de buurtkamer.


Nijkamphoeve is klaar voor de lente

De lente is misschien wel de leukste tijd om te gaan kijken bij een boerderij in de buurt en de nijkamphoeve in het bijzonder. De boerderij heeft zich ontwikkeld tot een gezellige door vrijwilligers gerunde BuurtBoerderij voor jong en oud, een plek voor ontmoeten en gezelligheid.


ROC Mondriaan De Meppel

Op deze locatie zat o.a. de R.K. Technische School St. Paulus,  een basis school, kinderdagverblijf en zelfs het Residentie Orkest heeft hier in dit gebouw gerepeteerd. Na een intensieve verbouwing en renovatie is het gebouw nu in gebruik voor Entreeopleidingen, Begeleiding, Advies en Schakeltrajecten.


Stichting leefbaar voor iedereen

Stichting Leefbaar voor Iedereen maakt zich sterk om ook voor mensen met een laag inkomen, beperking, migratieachtergrond en mensen die moeilijk met de samenleving mee kunnen, deuren te openen en een duw te geven in de juiste richting.Deze aflevering werd mede mogelijk gemaakt door:

Theater Dakota, Stichting leefbaar voor iedereen, ROC Mondriaan De Meppel, Stichting Vrienden van De Nijkamphoeve, Wijks, Staedion, Made in Moerwijk, Toon, Manon Verhagen, Dennis van Toorn, Mina elk Kadiri, Andreas Dijk, Barbara Baas, Sander van Hulst, Romano Oostburg.

Van uit het Escampjournaal:
Redactie: Judy Borst, Marcel van Geenen, Jolanda Hillebrand, Fritz van der Koelen, Kees Kouwenberg, Babak Modhgaddam, Henri Power, Tooske Pronk, Guillaume Schoonderbeek. Verslaggeving: Judy Borst, Fritz van der Koelen, Tooske Pronk, Jolanda Hillebrand. Camera: Marcel van Geenen, Babak Modhgaddam, Henri Power. Montage: Marcel van Geenen, Jolanda Hillebrand, Henri Power. Eindmontage: Marcel van Geenen Coördinator: Marcel van Geenen