Dit zijn de reportages uit het Escampjournaal van mei 2023, uitgezonden op Den Haag TV van 3 t/m 24 mei 2023


Dance Studio Natya 40 jaar

Dance Studio Natya bestaat sinds 28 juni 1983 en is een begrip in heel Escamp. Oorspronkelijk begonnen als een balletschool en uitgegroeid naar een Dance Studio waar lessen in meerdere dansvormen worden gegeven. Dit jaar bestaan ze maar liefst 40 jaar en dat wordt groots gevierd met een speciale voorstelling in theater Dakota.


De iZi-Woning

In de iZi-woning aan de Steenhouwersgaarde in Den Haag zie je meer dan 90 slimme hulpmiddelen die het dagelijkse leven veiliger of makkelijker voor je maken. Hier kun je elke vrijdag tussen 10:00 en 11:30 uur een rondleiding krijgen van onze iZi-ambassadeurs en hulpmiddelen zien en uitproberen.


Hou van je Huis

Bij Hou van je huis kunt u terecht met vragen over subsidies, offertes, technisch advies en het verduurzamen van uw VvE. U krijgt advies over kleine besparende maatregelen zoals ledlampen, radiatorfolie en tochtstrips en ziet voorbeelden van energiepompen, zonneboilers, zonnepanelen en inductiekoken.


Begeleiden en Rijden

Begeleiden en Rijden is een particuliere vervoersdienst voor senioren die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Begeleiden en Rijden biedt vervoer door vrijwilligers die u met hun eigen auto ergens naar toe brengen. De chauffeurs bieden ook ondersteuningshulp zoals bijvoorbeeld begeleiding op de plaats van bestemming, een ondersteunende arm of het dragen van de boodschappen.


Opfleuren Ambachtsgaarde

Studio Kabowski is al een tijd bezig met het opfleuren van de Ambachtsgaarde. Na dat de bloemenkiosk en diverse kastjes een mooie graffiti hebben gekregen, zijn nu de vuilnisbakken aan de beurt. Hier door krijgt het drukbezochte winkelcentrum een zeer vrolijke uitstraling.


Nieuwkomersklas

De basisscholen De Ark en Leyenburg hebben de handen in elkaar geslagen en samen begeleiden ze nu een speciale taalklas voor kinderen van nieuwkomers in Nederland. Meester Dennis, Juf Margareta en Meester Raoel doen er alles aan om deze kwetsbare kinderen te helpen het Nederlands eigen te maken.Deze aflevering werd mede mogelijk gemaakt door:

Dancestudio Natya, Technologie voor thuis, Izi-woning, Hou van je huis, Wijkz, Basisschool De Ark, Basisschool Leyenburg, Studio Kabowski, Andy Metselaar-Gude, Martin Metselaar, Hanae Ouljabri, Marianne van Buijten, André Bellekom, Aad Hoogendijk, Meester Dennis, Juf Margareta en Meester Raoel.

Van uit het Escampjournaal:
Redactie: Judy Borst, Marcel van Geenen, Jolanda Hillebrand, Fritz van der Koelen, Kees Kouwenberg, Babak Modhgaddam, Henri Power, Tooske Pronk, Guillaume Schoonderbeek. Verslaggeving: Judy Borst, Fritz van der Koelen, Jolanda Hillebrand. Camera: Judy Borst, Marcel van Geenen, Henri Power. Montage: Judy Borst, Marcel van Geenen, Jolanda Hillebrand, Henri Power. Eindmontage: Kees Kouwenberg Coördinator: Marcel van Geenen