Dit zijn de reportages uit het Escampjournaal van september 2023, uitgezonden op Den Haag TV, van 6 september t/m 4 oktober 2023


Huiskamer Danspaleis in de bibliotheek 

De missie van Het Danspaleis is om alle ouderen in Nederland vitaal en inclusief te houden met dansen en muziek. Met dit ‘tankstation van levensvreugde’ wordt eenzaamheid aangepakt en deze keer waren ze in de bibliotheek aan de Leywey in Escamp.


Zuiderpark Vakantiepark 2023

Voor het derde jaar was er weer Het Vakantiepark in het het Zuiderpark Theater. Ruim zes weken lang gedurende de hele zomervakantie was er een steeds wisselend gratis programma voor jonge en wat ouderen kinderen. Ook wij waren er weer voor de derde keer bij om je te laten zien wat er allemaal te doen was.


Jongeren onderzoek Zuidwest

Op 22 december vorig jaar ontstond na een schoolfeest in Zuidwest ruzie in een tram. Daarbij kwamen twee groepen jongeren tegenover elkaar te staan. Wij praten met Mirhan Sakruca over hoe de jongeren zelf aan kijken tegen de vooroordelen van ouderen en een onderzoek waaruit hele andere dingen naar voren kwamen dan gedacht.


Ook van Jou : Spotlight festival

Voor wie benieuwd was naar het programma van Dakota het komend seizoen, of gewoon zin had in een gezellige avond met optredens, eten en drinken, was er op vrijdagavond 1 september gelegenheid om de leukste previews te bekijken en de opening van het nieuwe Dakota seizoen te vieren !


Stichting Solidair 

Stichting Solidair in de wijk Escamp in Den Haag kan met haar vrijwilligersorganisatie de vraag naar voedselpakketten voor haar wijkgenoten niet meer aan. Helaas moeten velen onder hen in pure armoede leven. Wekelijks worden er bijna 153 voedselpakketten uitgedeeld aan wijkbewoners, maar door de toenemende armoede groeit de behoefte aan dergelijke hulp heel snel.


Rastaplas in the City 

Op zaterdag 26 augustus was er voor het eerst Rastaplas in the City, in het iconische Zuiderpark Openlucht theater. Dit wast dé gelegenheid om jezelf te laten meevoeren door de kenmerkende klanken van reggae en de relaxte sfeer van de Rastaplas-vibe.Deze aflevering werd mede mogelijk gemaakt door:

Zuiderparktheater, Het Danspaleis, Stichting Meion, Theater & filmhuis Dakota, Stichting Samenlevingsopbouw Solidair, Stichting Rastaplas, Luisa Gorelli, Sanne Bakker,
Mirhan Sakruca, Maarten Bakker, Hessel van der Padt en Jev Everhard

Van uit het Escampjournaal:
Redactie: Judy Borst, Marcel van Geenen, Jolanda Hillebrand, Fritz van der Koelen, Kees Kouwenberg, Babak Modhgaddam, Henri Power, Tooske Pronk, Ed Riem. Verslaggeving: Judy Borst, Fritz van der Koelen, Tooske Pronk, Ed Riem. Camera: Marcel van Geenen, Jolanda Hillebrand, Babak Modhgaddam. Montage: Judy Borst, Marcel van Geenen, Jolanda Hillebrand, , Babak Modhgaddam, Ed Riem. Eindmontage: Kees Kouwenberg Coördinator: Marcel van Geenen