Escampjournaal oktober 2023

Den Haag TV uitzendingen elke woensdag avond om 19:00 uur, van 11 oktober  t/m 1 november 2023 


100 jaar Zuiderpark

Het was tijd voor de grootste verjaardag van het jaar; Zuiderpark 100 jaar! Bij het Zuiderpark Theater was er onder andere een vier meter hoge Super Moon, circusartiesten op ballen, vier meter hoge Giganten, een picknick met slingers en een cadeautje.


The New Farm 

The New Farm biedt een vruchtbare bodem voor de Haagse maakindustrie met circulariteit, innovatie en sociaal ondernemerschap als centrale thema’s. Het historisch gebouw huisvest ondernemers die werken aan de toekomst, van voedselproductie tot sociale innovatie.


Nazomerfeest de Zichten

Het is zaterdag 16 september en Het Zicht in Den Haag Zuidwest staat bol van de activiteiten. Het is Nazomerfeest om te vieren dat de buurt verbeterd wordt en dat de bouw van project ‘Steenzicht’ is begonnen. De bewoners van de Dreven, Gaarden en Zichten genieten van workshops en spelletjes. Heel gezellig!


Het Oppimp Atelier

In het Oppimp Atelier kun je je eigen kleding oppimpen onder begeleiding van een Haagse kunstenaar zonder dat er een naaimachine aan te pas komt. Door iets op je kleding te naaien wat je dierbaar is, iets erop te stempelen of te naaien, maak je je eigen T-shirt, broek of jurk leuker.


Duurzame 10-daagse

Duurzaam Den Haag bestaat in oktober maar liefst 10 jaar! En werd  uitgebreid gevierd met een Duurzame 10-daagse. In elk stadsdeel organiserende ze samen met bewoners en bewonersinitiatieven, activiteiten op het gebied van energie, groen, voedsel, circulariteit en mobiliteit. Wij waren bij de Duurzame wandeling op het heiswijkseplein 10Deze aflevering werd mede mogelijk gemaakt door:

Het Zuiderparktheater, The New Farm, Steadion, Duurzaam Den Haag, Stichting Cultuurgebaar, Gemeente Den Haag Zuidwest,
Sanne Bakker, Tanja Berntsen, Marcel Reinartz, Joris Wijsmuller, Gerda van der Heijden

Van uit het Escampjournaal:
Redactie: Judy Borst, Marcel van Geenen, Jolanda Hillebrand, Erik Kaartmann, Fritz van der Koelen, Kees Kouwenberg, Henri Power, Tooske Pronk, Ed Riem. Verslaggeving: Jolanda Hillebrand, Fritz van der Koelen, Tooske Pronk. Camera: Marcel van Geenen, Erik Kaartmann, Henri Power. Montage: Judy Borst, Marcel van Geenen, Fritz van der Koelen , Erik Kaartmann, Henri Power. Eindmontage: Kees Kouwenberg Coördinatie : Judy Borst, Marcel van Geenen