Uitzending van 23 november 2022

Dierenvoedselbank steeds drukker

Stichting Dierenvoedselbank De Gevulde Buikjes zet zich in voor mensen met huisdieren die hier financieel niet meer voor kunnen zorgen. Door middel van een maandelijks voedselpakket worden deze mensen geholpen in het onderhouden van de dagelijkse levensbehoefte van hun dieren. Wij gingen lang om te praten met Michel Eijssink en hoorden dat het ook hier steeds drukker wordt.   

De Samenscholing langer open

De vrijplaats ‘De Samenscholing’ word voorlopig toch niet ontruimd, de deuren hadden eigenlijk al op 31 oktober 2022 gesloten moeten worden. Maar de gemeente heeft in een brief laten weten, zolang er nog niet gebouwd wordt dan mag de vrijplaats blijven bestaan. En dat is in ieder geval tot 6 januari 2023.

Jan Luykenlaan opgefleurd door jongeren

De Jan Luykenlaan in Moerwijk ziet er een stuk leuker uit dankzij jongeren uit de buurt die onder het motto ‘pimp your hood’ tientallen plantenbakken en vrolijke schilderingen hebben geplaatst. Onder leiding van Raymond van Bohemen van Wijkz en Renate Stüger van Meion, begonnen met de opknapbeurt van de wat vervallen winkelstraat. Het resultaat is indrukwekkend.

Papier maken bij Middin

Bij Participatiecentrum aan de Guntersteinweg van Middin, maken de mensen behalve mooie kaarten ook zelf het papier hiervoor. Het begint met linnen, dan kan je denken aan lakens maar ook b.v. spijkerbroeken. Dat wordt in kleine stukjes geknipt en de ‘Hollander’, een machine, maakt hier met water dan weer pulp van. Om vervolgens weer te worden bewerkt tot nieuw papier.

De spokentocht in Morgenstond

Zaterdag 29 oktober kon je maar beter uit de buurt blijven van de houten speeltuin op de hoek van de Oosterhesselenstraat / Hoogeveenlaan in Morgenstond! Of durfde jij tóch te komen naar de spokentocht? Met een echt griezelhuis, snoepjes voor in de tas, make-up om alles nog net wat enger te maken. Met lood in onze schoen gingen we toch even langs….


Deze aflevering werd mede mogelijk gemaakt door:

Wijkplatform Morgenstond, Wijkz, Stichting Meion, Middin, Stichting Dierenvoelselbank De Gevulde Buikjes, De Samenscholing, Buurtkamer De Luyk, Werk- en Leercentrum Guntersteinweg Middin, Het Heksencomité, Straatfeestje.nl, Gemeente Den Haag Regio ZuidWest, Caroline Roeters, Michel Eijssink, Jonne Praat, Quincy, Renate Stüger, Mert, Salim, Elisabet Perez Batista, Jamel Elaouni en Vania Canjedeias

Van uit het Escampjournaal:
Redactie: Judy Borst, Marcel van Geenen, Jolanda Hillebrand, Fritz van der Koelen, Kees Kouwenberg, Babak Modhgaddam, Henri Power, Tooske Pronk, Guillaume Schoonderbeek Verslaggeving: Fritz van der Koelen, Guillaume Schoonderbeek, Jolanda Hillebrand Camera: Jolanda Hillebrand, Marcel van Geenen, Henri Power Montage: Jolanda Hillebrand, Marcel van Geenen, Fritz van der Koelen, Henri Power, Guillaume Schoonderbeek Eindmontage: Kees Kouwenberg Coördinator: Marcel van Geenen