Escampjournaal november 2023

Den Haag TV uitzendingen elke woensdag avond om 19:00 uur, van 15 november  t/m 13 december 2023 


Sparkle in Style

Leerbedrijf Sparkle in Style, sociale onderneming in Moerwijk, geeft kwalitatieve, vakinhoudelijk opleidingen en sociale coaching aan jongeren en volwassenen. Het leerbedrijf biedt kwetsbare vrouwen en tegenwoordig ook mannen, de kans een vak te leren in de sector uiterlijke verzorging. 


Energiefeest bij Buurtkamer Sterrenhoek

Samen met Stichting Escamp voor Vrouwen heeft het Sterrenhoek een geslaagd duurzaamheidsfestival georganiseerd. Mina El Kadiri zet zich samen met haar stichting duurzaam in voor #DenHaagZuidWest.


Training : Geld de baas

De Training Geld de Baas was een groot succes. De locatie in het stadsdeelkantoor aan de Leyweg zat bomvol. Niet alleen jongeren waren afgekomen op de training. Ook enkele ouders namen de moeite om te komen luisteren.


Bij Betje genomineerd voor Haagse Vrijwilligersprijs 2023

Voor de prijs voor de Haagse Vrijwilligersorganisatie 2023 maken 25 organisaties kans op de 1e of 2e prijs. Als ze winnen, krijgen ze van de gemeente een mooi geldbedrag voor hun vrijwilligers en Bij Betje is een van de genomineerden.


De Betovering in Escampse binnentuinen

Ook dit jaar trok De Betovering de wijken in! Vier grote Haagse binnentuinen vormen het decor voor een festival speciaal voor en door kinderen tijdens de herfstvakantie in oktober.Deze aflevering werd mede mogelijk gemaakt door:

Buurtkamer Sterrenhoek,Stichting Vrouwen voor Escamp, Sparkle in Style, Leergeld Den Haag, De Betovering, Haag Wonen, Staedion, Gemeente Den Haag Zuidwest, Mina el Kadiri, Aisha el Kadiri, Emna Jerbi,Ruby Pracht, Ayondi Rigters, Kayla, Sharité, Fabienne, Rana, Don Thodé, Ashana Pal, Sanne Bakker, David Muiderman en Guus Frenaij.

Van uit het Escampjournaal:
Redactie: Judy Borst, Marcel van Geenen, Jolanda Hillebrand, Erik Kaartmann, Fritz van der Koelen, Kees Kouwenberg, Henri Power, Tooske Pronk, Ed Riem. Verslaggeving: Judy Borst, Fritz van der Koelen, Tooske Pronk. Camera: Marcel van Geenen, Erik Kaartmann, Henri Power. Montage: Judy Borst, Marcel van Geenen, Jolanda Hillebrand, Erik Kaartmann, Fritz van der Koelen. Eindmontage: Kees Kouwenberg Coördinatie : Judy Borst en Marcel van Geenen