In Memoriam Ton Willekes

Zo’n 17 jaar geleden kwam Ton Willekes bij ons helpen. Eerst als geluidstechnicus, waar hij beroepsmatig al flink mee in aanraking was gekomen. De kleine verschillen die er tussen de techniek voor een radio-uitzending zijn en voor het verzorgen van geluid voor publiek in een zaal of festival pikte hij uiteraard snel op.

We kregen er beeld bij en daar kon hij zich heerlijk uitleven op wat er allemaal nodig was aan apparatuur. Zijn advies was goud waard.

Doordat hij wat gehoorschade had opgelopen, was het werk achter de mengtafel niet meer zo makkelijk en richtte hij zich achter de schermen op de computers. Programmeren werd zijn ding. En zo zorgde hij ervoor dat Zaterdag Live automatisch werd opgeslagen en de bestanden in het archief voor onze website kwamen. Tegelijkertijd werden ze naar Den Haag TV gestuurd voor de uitzending van zaterdagavond alsmede de livestream op onze site en Facebook.

Dat hij een broze gezondheid had was bij vele van ons bekend. Hij heeft het wonderbaarlijk veel langer volgehouden dan wij ooit vermoedden. Afgelopen zaterdag is hij rustig heengegaan.

Wij gaan hem heel erg missen, hij was een spil in de uitzendingen. Door Ton konden de uitzendingen vanuit de studio de wereld ingaan. Wij gaan zijn enorme kennis van zaken missen. Maar ook zijn typerende aanwezigheid, bij vlagen sacherijnig, en altijd te vinden voor een pilsje.

Namens iedereen van RTV Discus: Rust zacht Ton.