Home   ›   za 03 april 2021 Dak- en thuisloze jongeren

za 03 april 2021 Dak- en thuisloze jongeren

Gasten aan tafel zijn: Linda Smits (OPstap Den Haag), Fatima Mazrouai (Housing First), Klaas Kofferman (Straatpastoraat) en Adeel Mahmood (fractievoorzitter NIDA).
Gespreksleider is Joop Schouten
De column van de week is van Ingrid Gyomorei

Per jaar zijn er gemiddeld 400 aanmeldingen van dakloze jongeren (18-27) bij het daklozenloket of JIT. 9 februari publiceerde de gemeente een nieuw actieprogramma tegen dakloosheid onder jongeren. Twee van de doelen zijn dat jongeren maximaal 3 maanden in opvang zitten en dat er meer permanente woonplekken gerealiseerd worden.

Er zijn veel verschillende organisaties betrokken bij dakloosheid onder jongeren. Organisaties die mensen op straat opzoeken en advies geven zoals het Straat Consulaat en het Straatpastoraat, organisaties die opvang bieden zoals Leger des Heils, organisaties die langere (tijdelijke) woonplekken bieden zoals JIT, Housing First, Kamers met Aandacht.

Vertegenwoordigers van deze organisaties zitten in de uitzending, elk met een andere insteek en aanpak: wat zijn volgens hen de oorzaken, waar moet de focus liggen om jongeren te helpen, wat is de beste preventie?

[powerpress]