Home   ›   za 17 april 2021 Veranderende arbeidsmarkt

za 17 april 2021 Veranderende arbeidsmarkt

Gasten aan tafel zijn: Bert de Bart van MKB Den Haag SWOM, Atalay Celink directeur Juliana Plaza, Jaap Middelkamp van de gemeente Den Haag en Bulent Aydin raadslid PvdA Den Haag.
Gesreksleider is Joop Schouten
De column is van Michel Rogier

Den Haag werkt aan het benutten van werkkansen. De arbeidsmarkt is volop in beweging. En als gevolg van de COVID-19 pandemie zal het tempo van noodzakelijke ontwikkelingen er zeker niet minder op worden. De pandemie heeft net zoals voor vele zaken ook sluimerende problemen op de arbeidsmarkt nog eens vaak pijnlijk blootgelegd.

In de uitzending van 20 maart jl. spraken we over de samenwerking met het Westland, slechts één aspect van veel ontwikkelingen binnen Nederland en Den Haag, specifiek. Ook is het verschil in aanbod en vraag op de arbeidsmarkt nog altijd een groot en actueel probleem. De benodigde omscholing/bijscholing van werkzoekenden staat in veel gevallen nog in de startpositie. Denk bijvoorbeeld daarbij aan de uitstroom van medewerkers bij bedrijven die door de coronapandemie volledig stil zijn komen liggen of zelfs hun deuren al hebben moeten sluiten. Maar ook acceptatie van verandering in bestaande functies is nog volop in ontwikkeling. Wat is het aandeel flexibele arbeid en de rol van uitzendbureaus?

De rapportage van de landelijke commissie onder leiding van Hans Borstlap geeft veel handvatten van hoe Den Haag in samenhang met landelijk beleid hier concreet invulling voor de werkenden en werkzoekenden aan zou kunnen geven.

[powerpress]