Home   ›   za 19 sept 2020 Gezondheidscentrum Moerwijk

za 19 sept 2020 Gezondheidscentrum Moerwijk

Gasten aan tafel zijn: Neo de Bono (Moerwijk Coöperatie), Irma Bolhuis (Mooi Welzijn), Amanda de Glanville (Huisarts) en Astrid Frey (fractievertegenwoordiger
CDA).
Gespreksleider is Rob Buurke.

De wijk Moerwijk in Den Haag wil een nieuw gezondheidscentrum. Een gezondheidscentrum opgezet om op basis van de positieve gezondheidsfilosofie bepalen wat daarin plaats vindt.
Een gezondheidscentrum dat voor en door de bewoners van Moerwijk mede met een aantal professionals en specialisten wordt ingericht om de kracht en welzijn van de wijk te
vergroten.

Het idee is ontstaan uit de Bewonerscoöperatie Moerwijk, welzijnsorganisatie Mooi Welzijn, huisartsen uit Moerwijk en de interieurarchitect Nicolet Bekker. Zij vormen de basis en drijvende kracht van het gezondheidscentrum. Financiële steun wordt gevonden bij het Agis Innovatiefonds welke het idee innovatief vond.

De voorlopige thuiskamer is de eerste stap naar het gezondheidscentrum ook wel het huis van Gé genoemd, welke door bewoners zo is genoemd op basis van de G’s die ze hebben opgesteld welke ze verwachten te vinden in het nieuwe gezondheidscentrum van de wijk: gezond, geluk, gemeenschap, gezellig, geloof en gastvrij. Wat de definitieve opzet en uitkomst van het Gezondheidscentrum is, het huis van Gé, moet begin 2022 duidelijk zijn.

De vraag die natuurlijk op komt spelen is of dit Gezondheidscentrum zijn doel, zoals gesteld binnen de wijk zal, behalen en een toegevoegde versterkende rol op het welzijn zal hebben binnen Moerwijk.

[powerpress]