Home   ›   za 20 feb 2021 Bedrijventerrein Zichtenburg/Kerketuinen

za 20 feb 2021 Bedrijventerrein Zichtenburg/Kerketuinen

Gasten aan tafel zijn: Sjef Wouben (Vicevoorzitter stichting ZKD), Fokko Mellema (parkmanager), Marlies Filbri (Straatconsulaat), een raadslid.
Gespreksleider is Joop Schouten
De column van de Week is van Michel Rogier

Het Haagse bedrijventerrein ZKD, met circa 400 ondernemers en meer dan 8000 werknemers is één van de grootste binnenstedelijke bedrijventerreinen van Nederland. En daarmee een banenmotor voor Den Haag. Volgens D66 moet het een broeiplaats worden voor duurzame startups en circulaire economie, onderwerp van gesprek tusse de gemeente en de ondernemers op het bedrijventerrein.

Op het ZKD zit al het ROC Mondriaan Tinwerf dat zich specialiseert op techniekonderwijs en duurzaamheid, er zijn veel grote leegstaande panden en de TU Delft is 20 minuten rijden. Door vol in te zetten op de economie van de toekomst geven we dit vaak vergeten stukje stad zelf ook een betere toekomst. Begin 2021 wordt duidelijk wat de uitkomst van de gesprekken zijn. ‘Met een veranderende Binckhorst kijkt heel Den Haag naar het ZKD als het bedrijventerrein met potentie. Die kans moeten we niet laten liggen

[powerpress]