Home   ›   za 23 okt 2021 Verborgen Armoede

za 23 okt 2021 Verborgen Armoede

Gasten aan tafel zijn: Bert Bruin (ervaringsdeskundige) Cor Vork (Budgetcoach credit) Peter Heskes (AFO),Tim ’S Jongers (Kandidaat raadslid).
Gespreksleider is Ronald Fortgens
De column is van Peter Drijver

Met de week van de armoede is de week van de herfstvakantie een schil contrast van gewenste werkelijkheid en de harde realiteit van elke dag.

In de afgelopen 2 jaar heeft Corona het dagelijks nieuws gedomineerd en zijn alle registers voor steun aan organisaties open gegaan. Daarmee is de werkelijkheid van het pre-corona tijdperk enigszins ondergesneeuwd. Het is voor veel mensen en vooral jongeren in Nederland steeds moeilijker om financieel uit de problemen te blijven. Stijgende prijzen voor woning en stookkosten zijn zichtbaar. Maar het ontbreken van overzicht en continuïteit als het om het huishoudboekje gaat zit vaak in meerdere oorzaken verscholen. Hulpverleners hebben hun handen vol aan het vroegtijdig signaleren van de problemen en adequaat kunnen ingrijpen. Wetgeving, privacy maar ook taboesfeer zijn woorden die het lastig maken snel en direct te kunnen oplossen. We spreken daarom met een breed pallet aan hulpverleners als ook ervaringsdeskundigen. Kortom een uur is te kort om alles te bespreken maar we praten u weer bij over de Haagse actuele stand van zaken.

[powerpress]