Home   ›   Za 30 jan 2021 Vooruitkijken en terugblikken met maatschappelijk organisaties

Za 30 jan 2021 Vooruitkijken en terugblikken met maatschappelijk organisaties

Gasten aan tafel zijn: Jamal Omoussa (Bureau de Brug), Arnold van der Heijden (Rover afdeling Den Haag), Wethouder Martijn Balster (gemeente Den Haag), Nachet Louchahi (Zuiderparktheater), Leger des Heils, Marlies Filbri (Straatconsulaat), Henk Baars (Voedselbank), Ben Lachhab (Participatiekeuken).
Gespreksleider is Joop Schouten.

Het was een bewogen jaar, 2020, maar ook een afgemeten jaar. We zijn gemeten en gecontroleerd tot binnen de muren van ons eigen huis naar gelang het virus zich verspreid heeft. Een crisisjaar met veel tegenslagen en teleurstellingen.

Gelukkig stonden er ook drijvende krachten op voor een helpende en ondersteunende hand in de samenleving. Zo kan een goede maaltijd en gepast onderdak leiden tot kwaliteitsverbetering van leven of gewoon even een moment van rust en gemoedelijkheid geven. Dagelijkse ondersteuning bij deze problemen is onze samenleving geen vergeten goed en vindt plaats voor zover dit bemiddeld kan worden. Extra hulp en ondersteuning is daarentegen altijd gewenst en is voor partijen als het Leger des Heils, de Voedselbank, het Straatconsulaat, maar ook een nieuwe partij zoals de Participatiekeuken een noodzaak van leven.

Het openbaarvervoer staat sterk onderdruk en ging werken met aangepast regels, het Zuiderparktheater kreeg onvoldoende subsidie en werd met sluiting bedreigd, en de gemeente moest zich sterk aanpassen aan de gelogen van het corona virus. In de hoopvolle verwachting dat het vaccin in het komende jaar het effect zal hebben, doen we een kijk op alle mogelijkheden die door onze gasten worden aangepakt om hun doelen en resultaten te behalen en blikken we vooruit op de mogelijkheden die weer kunnen worden benut. Een interessante uitzending met wederom een live-artiest die met toegespitste teksten onze uitzending verbindt.

Live artiest: Musonius (Martijn Breeman, troubadour)