Zaterdag Live

PERSBERICHT

Den Haag, 20-06-2020

Na aanpassing van de studio op basis van de RIVM-richtlijnen, kunnen we weer uitzendingen produceren vanuit de eigen studio.

Tekort Politieagenten 

In onze ‘Zaterdag Live’ uitzending van zaterdag 27 juni 2020, richten wij ons – naast de actuele en culturele zaken – in het stamtafelgesprek op het thema ‘Tekort politieagenten’. Gasten aan tafel zijn: Hero Brinkman (oud-politieagent en oud-politicus), een politievakbond afgevaardigde, alsmede een raadslid.

Het tekort aan politieagenten in en rondom Den Haag is opgelopen tot 400.
Dit komt onder meer doordat – na de moord op advocaat Derk Wiersum – 40 man is overgeheveld naar de dienst persoonsbeveiliging. Hiermee komt Den Haag nu op een totaal tekort van 17 procent van haar totale korpseenheid.

Evenementen, demonstraties en voetbalwedstrijden moeten het doen met zo min mogelijk politiebegeleiding. In feite zakt het Haagse korps, als het over aantallen gaat, door haar hoeven. Het komt voor, dat er ‘onder de kernbezetting’ wordt gewerkt en dat het geen uitzondering is, dat grote landelijke gebieden het met slechts één politieauto moeten doen.

Het betekent, dat de druk op agenten op straat enorm is. Daarom moet creatief met oplossingen worden omgesprongen. Eerder is al besloten om de openingstijden van bureaus aan te passen en meer politievrijwilligers in te zetten. Maar inmiddels wordt ook administratief personeel ingehuurd om de beschikbare agenten achter hun beeldscherm vandaan te krijgen en de straat op te sturen.

Persbericht (pdf)

Gemeente Den Haag