PERSBERICHT

Den Haag, 6 maart 2022

Meerderheid ondernemers stemt voor voorzetting BIZ

In onze ‘Zaterdag Live’ uitzending van zaterdag 12 maart 2022 richten wij ons in het stamtafelgesprek op ’Meerderheid ondernemers stemt voor voorzetting BIZ’.

Gasten zijn: Hans Noordermeer (winkelstraatmanager), Karin Klinkenberg (Haags Retailpunt), Economic Board The Hague, VVD.

7 van de 23 ‘BIZ-en’ (Bedrijveninvesteringszones) in Den Haag kunnen weer vijf jaar door. Dit jaar staan nog voor 12 BIZ-en stemrondes gepland. “Het is goed om te zien dat ondernemers uit deze zeven winkelgebieden volmondig ‘ja’ hebben gezegd tegen weer vijf jaar BIZ. Met een BIZ zijn ondernemers namelijk veel beter georganiseerd en wordt er gezamenlijk geïnvesteerd in de winkelgebieden”, aldus Saskia Bruines (wethouder Economie, Dienstverlening en Internationaal). Ook ondernemer Wim Schmale beaamt dat: “De BIZ creëert verbondenheid onder ondernemers in ons winkelgebied.”

Een Bedrijveninvesteringszone is een afgebakend gebied waarbinnen ondernemers samen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving. Dit is bijvoorbeeld een winkelgebied of een bedrijventerrein. Alle ondernemers in het BIZ-gebied betalen een verplichte bijdrage. Daarom moet er ook eens in de vijf jaar gestemd worden; een meerderheid van de ondernemers moet achter het plan staan.