Uitzending 11 maart 2023


Presentatie: Robert Buurke
Weetjes en Nieuws: Jack Gerrist
Column: Peter Drijver


ACTUALITEITEN

  • Leesconferentie ‘Heel Den Haag Leest’, met Marjolein Kool, Projectleider ‘Heel Den Haag Leest’
  • Dreigende sluiting vanwege geen financiële ondersteuning gemeente, met Frans Nieuwland van Opa’s Hengelsport
  • Uitvaartzorg: campagne ‘Leef door in herinnering, het afscheid dat je bijblijft’, met Monique Flinkerbusch van Eer & Volharding
  • Internationale Vrouwendag, met Asefeh Eskadari van Nour+

Informatie uit de uitzending

STAMTAFELThema: Miljoenen bestemd voor daklozen verdwijnen in spaarpotje gemeente

Met aan tafel:

  • Marlies Filbri, directeur Straat Consulaat
  • Okke Witteman, vrijwillliger Soepbus
  • Janneke Holman, raadslid PvdA

Column


Live optreden: Femke Vernij

Vanaf 2021 is Femke Vernij solo in de theaters te zien met haar cabaretvoorstelling OP VOLLE KRACHT. Femke is een van de Meiden van LOS, een 4-koppige muzikale cabaretgroep met succesvolle voorstellingen in heel Nederland.  Naast de cabaretvoorstellingen presenteert ze diverse evenementen en was ze docent aan de MBO opleiding Rijn IJssel Muziek. Eerder tourde ze als leadzangeres internationaal met het Prague Philharmonic Orchestra met The Philharmonic Rock Concerts en maakte een kleinkunst-radio programma.

Na een muzikale en theatrale start aan het Hofpleintheater, het Erasmuscollege en muziekscholen, deed ze de vooropleiding Muziektheater Codarts. In 2009 studeerde ze af aan het Conservartorium van ArtEZ, waar ze voorstellingen maakte waarin ze altijd al de randjes van wat mogelijk was opzocht: Van abseilend zingen en locatie-muziektheater tot bijzondere samenwerkingen met muzikanten, dansers, kunstenaars, dichters en ontwerpers die ze overal vandaan plukte.

Al tijdens het eerste jaar van die studie ontstonden de cabaretgroep ‘Meiden van LOS’, waarmee ze deelnam aan het Groninger Studenten Cabaret Festival en Amsterdams Kleinkunst festival. Naast diverse voorstellingen op maat ontwikkelden en speelden zij de theatervoorstellingen Lijf on Stage, FCKD, Total LOS, VAST en Lusten en Lasten tot corona roet in het eten gooide. Hét moment om het roer om te gooien en een eigen cabaretvoorstelling te maken.

Energiek, muzikaal, knettergek en serieus, dat alles is Femke, en dat zie je terug in OP VOLLE KRACHT: Een productie die wederom tot stand komt in samenwerking met diverse mensen die Femke inspireren.

www.femkevernij.nl/opvollekracht
www.femkevernij.nl/media
https://fb.me/femkevernij
www.instagram.com/femlala/


Informatie uit de uitzending

Heeft u een item voor de uitzending? Laat het ons weten via redactie@rtvdiscus.nl.