Uitzending 18 februari 2023


Presentatie: Fritz van der Koelen
Weetjes en Nieuws: Lilian Mulder
Column: Peter Drijver


ACTUALITEITEN

  • Waterschapsverkiezingen, met Piet-Hein Daverveldt, dijkgraaf Hoogheemraadschap van Delfland
  • Cultureel evenement ter ondersteuning van Oekraïne, met Maria Nemtsova, concertpianiste en oprichtster van Stichting Music for Peace en Katja Pitelina, fluitiste
  • Verbouwde Meppel-school biedt kansen voor Den Haag Zuidwest, met Ronald van der Ham van ROC Mondriaan
  • Aanbieding petitie: ‘Regering stem voor klimaatrechtvaardigheid in VN’, met Vincent van den Bergen van Grootouders voor het Klimaat

Informatie uit de uitzending

STAMTAFELThema: Geloof en zingeving

Met aan tafel:

  • Geert van der Sluis, Zinzoeker
  • Ludolf van Hasselt, voorzitter Humanistisch Verbond Haaglanden
  • Zouher Kaptol, belijdend moslim

Column


Live optreden: Kurt Efting

Nederlandstalig Singer-Songwriter en gitarist Kurt Efting (1974) groeit op in Scheveningen. Daar nemen zijn ouders hem mee naar Paul van Vliet in het Circustheater en begint zijn voorliefde voor Nederlandstalige songs. Op de middelbare school schrijft hij zijn eerste liedjes waarmee hij een cabaretwedstrijd wint. Dit leidt in 1994 op 19-jarige leeftijd tot zijn debuut in een uitverkocht theater PePijn in Den Haag.

Kurt vertrekt daarna naar Amsterdam waar hij zich ontwikkelt als liedjesschrijver. Een cd in eigen beheer volgt en optredens bij Radio Noord-Holland, Radio Amsterdam FM en in het landelijke televisieprogramma ‘de Nachtsuite’.

Na een pauze van de bühne is Kurt in 2014 terug met nieuw en oud tijdloos repertoire. Een mix van Nederlandstalige folk-pop en luisterlied. Met het programma ‘Een Nieuwe Lente’ maakt hij zijn rentree in een bijna uitverkocht Muziekcentrum de Toonzaal in Den Bosch.  

In het najaar van 2016 neemt hij een studioalbum op. De cd oogst lovende recensies in Nederland (The Next Gig) en België (Rootstime). De videoclip van ‘Liefde was dichtbij’ wordt ondertussen op Facebook in 3 weken tijd 5000 keer bekeken.

Eind 2019 neemt Kurt na een reis van 3 maanden door Amerika een nieuw album op. Hij tekent een platendeal bij Marista voor de uitgave van ‘Het Beloofde Land’. 13 maart 2020 komt de 1e single ‘Niemand Weet’ uit, die direct wordt opgepikt door het Zeeuwse SASFM. De release van het album ‘Het Beloofde Land’ volgt op 17 mei 2020 met een concert in Willem Twee Toonzaal in Den Bosch.  Dit wordt uitgesteld tot oktober 2020 wegens de corona-crisis. Nog een kroon op het werk is Kick van der Veer die ‘Als je dit leest’ draait in Andermans Veren op NPO Radio 5, en hij de aanbeveling doet: “Kurt Efting, onthoud de naam!” 

Later in 2020 gebruikt Discovery Channel een gedeelte van het Kurt Efting-liedje ‘Bloemen na de Eindstreep’ in de serie ‘Rise of the Machine’. 

Kurt Efting is momenteel ook actief als Singer-Songwriter voor stichting MuzIC en verzorgt bedconcerten voor kwetsbare patiënten en hun naasten op IC’s door heel Nederland. Hierin staat de kalmerende, helende en verbindende kracht van muziek centraal. Informatie uit de uitzending

Heeft u een item voor de uitzending? Laat het ons weten via redactie@rtvdiscus.nl.