Uitzending 29 oktober 2022


Presentatie: Fritz van der Koelen
Weetjes en Nieuws: Robert Buurke
Column: Ingrid Gyömörei


ACTUALITEITEN

  • CHMSX Stories, met Thomas de Bres van Theater van de Heelheid
  • Borstkankermaand, met Nancy Kemmers van Mammarosa
  • Loosduinen gaat los, met Betsy Torenbos, theatermaakster
  • Struikroven Haaglanden, met Babet Reinders van Stichting Struikroven

Informatie uit de uitzending

STAMTAFELThema: Wachtlijsten jeugdzorg en de gevolgen daarvan voor jongeren

Met aan tafel:

  • Yvette Nass (Jeugdombudsman Den Haag en Leidschendam-Voorburg)
  • Hannah Hollestelle (ExpEx)
  • Demi van Wijk (Fractievertegenwoordiger D66)
  • Anthony Uduba (Raadslid VVD)

Column


Live optreden: Suzanne Sanders

Suzanne Sanders (1995) is een Haagse singer-songwriter. Ze schrijft haar eigen liedjes en begeleid zichzelf op akoestische gitaar. De muziek die zij maakt is eigenzinnig en intiem. Mystieke droompop met
melancholische thema’s en metaforische teksten. Kleine mystieke verhalen. Met haar unieke heldere stemgeluid, haar natuurlijke vibrato en stembereik van bijna vier octaven, wordt zij vaak vergeleken met
artiesten als Joan Baez, Joni Mitchell en Kate Bush.

Op haar negende begon ze met zingen in een kinderkoor en volgde daarna musical zanglessen. Ook haar voorliefde voor theater en musical ontstond op vroege leeftijd. Op haar zeventiende nam Suzanne ballet en musical lessen en stond zij in de productie van midzomernacht droom. In de zomer van 2013 werd ze aangenomen bij de opleiding Albeda Muzikant/Producer in Rotterdam. Tijdens haar studie leert ze het componeren, produceren en presenteren van haar eigen muziek. In december 2014 stond Suzanne als finalist in de finale van de Music Matters Awards van Rotterdam. Ook bracht ze tijdens de afronding van deze studie haar eerste album uit genaamd: MyStorieS. Op het album hoor je een bijzondere diversiteit van instrumenten: gitaar, piano, harp, cello, viool, contrabas, drums en percussie. Kleine mystieke verhalen in een dromerige theatrale sfeer met Keltische invloeden.

Op 28 mei 2017 was de release van het album MyStorieS in Theater Walhalla Rotterdam. Op deze middag werd het theater gevuld met: muziek, dans, verhalen, gedichten en een expositie met gerelateerde kunstwerken. Uit het album vloeide drie muziekvideo’s: Disappear, Creature In The Night en Better Dream On.

In augustus 2019 besloot Suzanne, na twee jaar met band te hebben gewerkt, om solo verder te gaan.

In februari 2020 bracht Suzanne Sanders samen met zangeres Licia van Wijngaarden de muziekvideo van High Tides uit. Een melancholisch akoestisch liedje met zang en gitaar. Op dit moment is ze nog druk aan het schrijven en schrijft zij vooral liedjes op de piano. De nieuwe liedjes gaan over geestelijke gezondheid.


Informatie uit de uitzending

Heeft u een item voor de uitzending? Laat het ons weten via redactie@rtvdiscus.nl.